fbpx

Het is niet verstandig om een e-mailadres voor uw praktijk te gebruiken dat eindigt op gmail.com of hotmail.com. Lees hier drie redenen waarom dit zo is!

 

Reden 1: een hotmail.com e-mailadres zorgt voor een onprofessionele uitstraling

praktijkmailadres

Het is algemeen bekend dat een hotmail.com e-mailadres gratis is. Dit kan, vaak onterecht, de indruk wekken dat de praktijkhouder niet heeft willen investeren in een degelijk ICT-systeem. Daarnaast kan ook de indruk ontstaan dat de praktijk kleinschalig is opgezet terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

 

Reden 2: een hotmail.com e-mailadres is fraudegevoelig

Als u een hotmail.com e-mailadres voor uw praktijk gebruikt, kan iedereen zich voordoen als een medewerker van uw praktijk.

Stel dat het e-mailadres van een tandartspraktijk tandartsx@hotmail.com is. Een kwaadwillend persoon kan ervoor kiezen om het e-mailadres: rob.tandartsx@hotmail.com aan te maken. Dit e-mailadres lijkt heel erg op het e-mailadres van de praktijk. De kwaadwillend persoon kan zich zodoende gemakkelijk voordoen als een medewerker van uw praktijk.

 

Reden 3: de privacy is niet gewaarborgd

Wanneer een patiënt naar een andere praktijk overstapt, wordt het patiëntendossier soms via de e-mail naar de nieuwe praktijk gemaild. Als het e-mailadres van de nieuwe praktijk bijvoorbeeld op hotmail.com eindigt, zal de e-mail met het patiëntendossier ook voor derden te openen zijn.

Microsoft heeft namelijk het recht om alle e-mails, die op hun servers worden opgeslagen, te openen. De kans dat dit gebeurt is echter nihil, maar het blijft een goede reden om beter géén gebruik van een hotmail.com mailadres als praktijkmailadres te gebruiken.