fbpx

Het werven van nieuwe patiënten met flyers is vaak ineffectief. Dit wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van factoren. In deze blog zijn drie belangrijke tips opgenomen om effectiever patiënten te werven met flyers!

Tip 1: investeer in de vorm van de flyer

Wat u in géén geval wilt, is dat uw flyer direct in de prullenbak belandt. Door te kiezen voor een opvallende vorm van de flyer, vermindert u de kans hierop. Voor een kleine meerprijs bieden de meeste drukkerijen maatwerkflyers aan. Dit zijn flyers die op maat worden gesneden (gestanst) waarna ze worden bedrukt met uw tekst.

Tip 2: de flyer moet een afspiegeling van uw praktijk zijn

Zorg ervoor dat de afbeeldingen op de flyer representatief zijn voor hoe uw praktijk werkelijk is. Als uw praktijk er bijvoorbeeld huiselijk uitziet, heeft het weinig zin om een foto van een hypermoderne praktijk in uw flyer te verwerken. U kunt daardoor onbedoeld een verkeerde indruk bij uw potentiële patiënten wekken over het soort praktijk dat u heeft. Het gevolg hiervan is dat de patiënten uw praktijk misschien wel betreden, maar zich niet of op een later moment weer uitschrijven.

Tip 3: adverteer met uw Unique Selling Point

Het is verstandig om met de Unique Selling Points (USP) van uw praktijk te adverteren. Een USP is datgene waarmee u uw praktijk van de overige praktijken in de regio onderscheidt. Door uw USP in een flyer op te nemen, maakt u het voor uw potentiële patiënten een stuk gemakkelijker om voor uw praktijk te kiezen. U vertelt ze immers wat u ze als enige kunt bieden.

Cursus: “Marketing binnen de mondzorg”

Tijdens de cursus marketing binnen de mondzorg worden er meer tips over het effectief inzetten van promotiemateriaal gedeeld. Daarnaast leer u een integraal marketingplan op te stellen waarbij er rekening wordt gehouden met de strategie van uw praktijk. Bovendien krijgt u tools aangereikt waarmee u uw strategie kunt aanscherpen. Hiermee kunt u op een effectieve, maar respectabele manier met overige praktijkhouders concurreren! Klik hier voor meer informatie over de cursus!