fbpx

Binnen een tandartspraktijk kunnen sommige assistenten excelleren in hun functie. Het komt echter bijna nooit voor dat een praktijkhouder ervoor kiest om deze assistenten te belonen met een bonus. Er bestaat gelukkig ook een aantal andere manieren om excellerende assistenten extra te belonen. Lees er hier meer over!

 

Welke assistenten zouden extra beloond moeten worden?

Binnen de meeste tandartspraktijken zijn er assistenten die cruciale taken uitvoeren die niet in hun takenpakket zijn opgenomen. Doordat zij deze extra taken uitvoeren, zorgen zij ervoor dat de praktijkvoering gecontinueerd kan worden. Van deze assistenten zou gesteld kunnen worden dat zij excelleren in hun functie of extra inzet tonen en daardoor in aanmerking komen voor een extra beloning.

De meest bekende voorbeelden van de eerdergenoemde taken, zijn:

  • het inwerken van nieuwe collega’s;
  • het helpen van collega’s die ná werktijd nog niet klaar zijn met het opruimen of schoonmaken van de behandelkamers;
  • ervoor zorgen dat alles klaarligt om de volgende dag de praktijk vlot te kunnen opstarten;
  • het bijhouden van de financiële administratie;
  • etc.

 

Hoe kan je een excellerende assistent belonen?

Als een praktijkhouder ervoor kiest om de excellerende assistenten in zijn praktijk extra te belonen, kan hij dit beter niet doen middels een bonus. De extra taken die een excellerende assistent uitvoert, zijn namelijk niet altijd in geld uit te drukken!

De meest effectieve manier om een excellerende assistent te belonen, is door in hem te investeren met tijd, aandacht, scholingen en verantwoordelijkheden. Hierdoor wordt de medewerker in staat gesteld om zichzelf te ontwikkelen waardoor hij op den duur ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de praktijk zal leveren.

 

Belonen met tijd, aandacht, scholing en verantwoordelijkheden

In een blog dat eerder is gepubliceerd, is beschreven hoe een praktijkhouder zijn medewerkers kan belonen met tijd, scholing, aandacht en verantwoordelijkheden. Klik hier om naar de betreffende blog te gaan.