fbpx
Het antwoord op deze vraag is duidelijk, maar een beetje gecompliceerd. Het is gecompliceerd om twee redenen. Maar voordat ik het over de redenen zal hebben, zal ik eerst het antwoord op de vraag geven.
 
Het antwoord is: NEE, tenzij je dat wel al doet voor medewerkers met een andere functie dan stoelassistent, preventieassistent (plus) of orthodontieassistent. Dus als jij jouw praktijkmanager hebt aangemeld bij het PFZW, dan ben je verplicht om alle overige werknemers in loondienst bij het PFZW aan te melden. Hier kunnen echter uitzonderen in gemaakt worden, maar dat gaat een beetje voorbij aan het doel van de blog.
 

Wat maakt het complex?

Wat deze vraag, en daarmee ook het antwoord, complex maakt is dat de praktijk niet altijd een duidelijk onderscheid tussen baliemedewerkers en stoelassistenten laat zien. In de meeste praktijken lopen de functies door elkaar. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat een stoelassistent wordt ingezet als een baliemedewerker. Maar het komt ook weleens voor dat een baliemedewerker ‘eventjes’ assisteert of de omloop voor diens rekening neemt.

Waarom onderscheid?

Dus dan zou jij jezelf de vraag kunnen stellen waardoor je het onderscheid überhaupt zou willen maken op het gebied van pensioenvoorzieningen. Eén van de redenen die je kan hebben is natuurlijk financieel. Als praktijkhouder ben je namelijk verplicht om een bijdrage te leveren aan de pensioenpremie die aan het PFZW wordt afgedragen.
 
Een andere reden om het onderscheid te maken, is omdat je anders verplicht bent om pensioen af te dragen voor alle andere medewerkers met een andere functie dan assistent. Je zou bijvoorbeeld dan ook pensioen moeten afdragen voor de praktijkmanager. Maar dat zou dan weer neerkomen op de eerste reden, namelijk: financieel.
 
Kijk op dcmanagement.nl voor praktische tips over praktijkmanagement!
#tandheelkunde #praktijkmanagement #praktijkmanager #mondhygiënist #tandartsassistent #mondzorg #tandarts #mondzorgpraktijk #pensioen