fbpx

Tandartsen en assistenten mogen elkaar soms niet

Je hoeft natuurlijk niet met iedere collega overweg te kunnen, maar wanneer de relatie tussen een tandarts en haar assistent verstoord is, kan het erg vervelend zijn. In sommige gevallen is er sprake van een conflict dat opgelost kan worden en in andere gevallen liggen ze elkaar gewoon niet en zal het nooit goedkomen tussen hen. En dat is niet erg, maar het kan wel vervelend zijn.

 

Knie aan knie

Als tandarts of assistent werk je namelijk knie-aan-knie met jouw collega. Dat betekent dat je weinig ruimte hebt om je terug te trekken als je even niet bij de ander in de buurt wil zijn. En afgezien daarvan, zal je ook op een ‘normale’ manier met elkaar moeten kunnen blijven communiceren.

 

Vertrouwen van de patiënt

Er ligt immers een patiënt in de stoel die absoluut niets mag merken van onderlinge spanningen. Dat zou niet alleen onprofessioneel overkomen, maar het zou ook een weerslag kunnen hebben op het vertrouwen dat de patiënt in de praktijk heeft.

 

Wanneer tolereer ik een verstoorde relatie?

Vandaar dat ik het soms tolereer als de relatie tussen een tandarts en haar assistent verstoord is. Dat is echter wel afhankelijk van een aantal zaken, namelijk:

  • Wil de één een ‘normale’ relatie hebben met de ander of vinden ze het beiden goed zoals het is?
  • Hebben de patiënten er last van dat de tandarts en assistent elkaar niet mogen?
  • Heeft het team er last van dat de tandarts en de assistent elkaar niet mogen?

Als het antwoord op alle drie bovenstaande vragen ‘nee’ is, tolereer ik het feit dat zij elkaar niet mogen.