fbpx

Er kunnen drie soorten sollicitanten reageren op een vacature. De eerste soort is geschikt om bij jou in de praktijk te werken, de tweede soort is misschien geschikt en de derde soort is zeker niet geschikt.

Iedere praktijkmanager herkent de derde soort direct. Stuur ze onmiddellijk een standaard afwijzingsmail zodra je hun cv en/of motivatiebrief hebt gelezen. Dit maakt het selectieproces in een latere fase gemakkelijker. Je hoeft je dan alleen nog maar te focussen op de eerste en tweede soort sollicitant!

 

Bekijk hieronder een voorbeeld van een afwijzingsmail!

 

Geachte heer/mevrouw xxxx,

Hartelijk dank voor uw sollicitatie naar de functie van (naam functie). Ik heb uw sollicitatie in behandeling genomen en ik ben van mening dat uw profiel niet voldoende aansluit bij het profiel dat in de vacaturetekst opgenomen is.

Vandaar dat wij de sollicitatieprocedure niet met u verder voort zullen zetten. Ik zou u namens (naam praktijk) willen bedanken voor de inspanning die u geleverd heeft om naar de betreffende functie te solliciteren. Ik wens u veel succes bij het voortzetten van uw carrière.

 

Met vriendelijke groet,

 

Reguliere e-mail handtekening