fbpx

Als een collega ongepast gedrag vertoont, spreek hem of haar daar dan op aan.
Denk echter wel aan drie basisregels vóórdat je dat doet.

Lees in deze blog welke regels dat zijn of bekijk de onderstaande video!

 

 

Regel 1: nooit in het bijzijn van patiënten.

De eerste regel is wellicht de belangrijkste. Geef een collega nooit negatieve feedback in het bijzijn van een patiënt. Dit komt op de eerste plaats onprofessioneel over.

Op de tweede plaats kan het een verveld gevoel bij jouw collega teweeg brengen.  Alhoewel het geven van feedback professioneel en respectvol kan gebeuren, hoeft het niet altijd zo ervaren te worden door een patiënt die het vanaf de zijlijn meekrijgt.

 

Regel 2: geef zo snel mogelijk feedback.

Hoe langer je wacht met het geven van feedback, hoe minder relevant het wordt. Feedback heeft namelijk de vervelende eigenschap dat het verjaart.

Daarnaast is de kans groot dat jij als praktijkhouder ervoor kiest om ná een bepaalde tijd géén feedback meer te geven. De reden hiervoor is dat hetgeen wat heeft plaatsgevonden, je niet meer zo hoog zit.

 

Regel 3: houd niet op met het geven van feedback.

Ga er niet bij voorbaat vanuit dat het géén zin heeft om iemand feedback te geven. Als iemand ongewenst gedrag vertoont, dient hij of zij daar op aangesproken te worden. Wanneer het lijkt alsof jouw feedback géén verandering in het gedrag van de ander teweeg brengt, dan is het verstandig om de manier waarop jij feedback geeft te evalueren. Er bestaat namelijk een kans dat de manier waarop jij feedback geeft niet voldoende aansluit bij de belevingswereld van de ander.

 

Conclusie

Houd er bij het geven van feedback rekening mee dat het nooit in het bijzijn van de patiënten gebeurt. Zorgt er daarnaast voor dat de feedback zo spoedig mogelijk wordt gegeven. Als het lijkt alsof jouw feedback niet aankomt, evalueer dan de manier waarop jij feedback geeft.